Za nami je prva tretjina potovanja, razpoloženje je več kot odlično, letališče je izkazuje za prijetnega gostitelja in za nameček zaenkrat vse poteka po planu.

Pa lepo nazaj na začetek našega potovanja.

Tri petine članic smo se iz Ljubljane odpravile proti Mariboru, kjer smo se končno zbrale čisto vse. Na Teznem smo skupaj obhajale mašo in prejele romarski blagoslov (hvala župniku Daniju) in čakalo nas je še nekaj kilometrov do dunajskega letališča. Tukaj smo se prvič uspešno spopadle s prtljago – namreč, ena izmed skrbi naših mam in tet je bila tudi to, kako bomo iz točke A na točko B prenesle 230 kilogramov prtljage. Uspelo nam je!

Sledil je naslednji izziv: pripraviti prtljago za oddajo, poimenovala sem ga balkan style. Opozorilo vsem, ki imate bujno domišljijo: v naslednjih besedah si lahko preberete zelo verodostojno in objektivno poročilo o skoraj še aktualnem dogajanju na dunajskem letališču. Skratka: pet luštnih punc, vsaka s svojo kitaro na rami zasede najmanj pol dunajskega letališča. Najprej vsako škatlo posebej stehtajo (seveda, vsaka (no, razen Sergejina) tehta preko dovoljene teže), nato jo »posalotejpajo« (tisti, ki ste to že delali zagotovo veste, da je to zelo tiho opravilo). Nato pa po drugi polovici letališča zavijajo škatle s folijo po sistemu »rolaj-nagni-obrni«.

Čaka nas nočni let, zjutraj priletimo v Addis Abebo, kjer nas bodo pričakali naši gostitelji. Zagrozile smo jim, da imamo res veliko prtljage, ampak glede na to, da nas čaka »samo« še 700 kilometrov vožnje, se ne bojim, da naših »groženj« niso vzeli zares. J