Loading...

O PROSTOVOLJSTVU V ANGOLI

V Angolo se bo letošnje poletje odpravila skupina šestih prostovoljcev iz Slovenije: Maruša z Iga, Nataša iz Logatca, Mirjam iz Gorenje vasi, Blaž iz Borovnice, Maruša iz Vipave in Marija iz Ljubljane.

V Angolo bomo odleteli v mesecu juliju, kjer bomo en mesec ostali na eni izmed misijonskih postojank sester salezijank, ki delujejo v Angoli: Luena, Cacuacu, Calulu ali Bengela. Poslanstvo sester v Angoli je predvsem delo z otroki in mladimi. Ker je v Angoli še vedno veliko socialnih razlik in si tako mnoge družine na obrobju družbe ne morejo privoščiti, da bi otroke poslali v šole, je poslanstvo sester osredotočeno na to, da tudi tem otrokom omogočijo izobrazbo, ki jih bo popeljala v boljšo prihodnost. Tako bo naše delovanje oredotočeno na delo z otroki in mladimi. Sestram in profesorjem bomo pomagali pri izvajanju pouka: likovne dejavnosti, glasba, šport … Prav tako bomo v času našega prostovoljstva izvajali oratorij in druge delavnice za otroke. Pogosto na posamezen oratorij ali delavnico pride tudi do dvesto otrok! Tako bomo tudi mi v duhu don Boska, ki je pravzaprav začel z oratoriji, da bi mladino, ki se je zadrževala na ulicah, pritegnil v boljše življenje, darovali svoj čas otrokom in mladim ter jim po svojih najboljših močeh pomagali, bili z njimi tam, kjer so in jim skušali prinesti vsaj kanček upanja.

O DRUŠTVU IniciativAngola

Projekt prostovoljstva v Angoli poteka v sodelovanju z mladinskim društvom IniciativAngola, ki deluje na avstrijskem Koroškem. Društvo ima že več kot 15-letno tradicijo sodelovanja z misijonskimi centri sester salezijank v Angoli: prostovoljstvo, dobrodelne prireditve in akcije za Angolo (misijonska tombola, koncerti, športne prireditve, delavnice za otroke, duhovna srečanja …) in botrstvo. Več o društvu si lahko preberete na spletni strani www.angola.at ali pa všečkte FB stran in sledite pestremu dogajanju v društvu.

KAKO LAHKO POMAGATE?

V Angolo se odpravljamo kot prostovoljci, zato bomo veseli vsake vaše podpore in prostovoljnega daru. Za podporo našemu projektu lahko nakažete sredstva na tekoči račun:

Mladinsko informacijski center (MIC)
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

številka računa: SI56 6100 0000 7040 316
BIC banke: HDELSI22
Sklic: 00 616010 (podpora projektu POTA Angola 2015)

Spremljajte nas tudi na naši Facebook strani!