Minil je šele en teden od našega prvega samostojnega pripravljalnega vikenda, pa bi že takoj šla nazaj. Preživeli smo res lep vikend v čudovitem delu Dolenjske, natančneje na Trški gori.

V petek, 29. marca smo se popoldne odpeljali proti Novemu mestu. Že na sami poti smo se urili v potrpežljivosti, saj je bilo na cesti precej gneče. Ko smo po strmih klancih prišli do vikenda, smo vsi obstali.  Bilo je tako zeloo lepo, kot da bi prišel v hišico iz pravljice Sneguljčica. Kar nismo mogli prehvaliti vikenda, saj smo bili ob vsakem novem prostoru še bolj navdušeni. Vsi navdušeni in zagnani, da se končno spet vidimo, smo se lotili dela. Amalija in Ema sta nam najprej predstavili načrt dela. Najprej smo se pogovorili o naših pričakovanjih in strahovih, povezanih z vikendom – vsi smo se želeli še bolj povezati med seboj in se dogovoriti čim več pomembnih stvari. Po večerji so sledile spoznavne igre, preko katerih smo bolje spoznali osebnostne lastnosti, skrivnosti in anekdote vsakega izmed nas. Večer pa seveda ni minil brez obilice smeha in dobre volje.

V soboto smo se po zajtrku najprej pogovarjali o konfliktih in kako odreagiramo v takšnih situacijah. Na Madagaskarju bomo skupaj preživeli šest tednov in zato se zavedamo, da moramo biti odprti drug z drugim in se o vseh problemih pogovarjati. Poleg tega smo si skozi ves vikend, prizadevali, da bi se med nami ustvarilo še boljše vzdušje in spletle še bolj tesne prijateljske vezi. Pomembno je namreč, kakšno je vzdušje znotraj skupine, da se res vsi dobro počutimo in delujemo kot tim. Na Madagaskarju bomo imeli samo drug drugega in povezanost tima še kako pomembna.

Poleg medsebojnega spoznavanja je pomemben del pripravljalne faze tudi zbiranje sredstev, ki jih bomo odnesli misijonarjem. Tako smo del vikenda posvetili tudi tej temi. Dogovorili smo se za organizacijo košarkarskega turnirja in koncerta – vendar o tem kdaj drugič bolj podrobno 😊 K pripravljalni fazi sodijo tudi dogovarjanje glede župnij, izdelovanje izdelkov za prodajo (vrečke in zapestnice) in spoznavanje malgaške kulture. V spodnjih slikah tako lahko vidite izdelke, ki so nastali in ki jih lahko dobite pri nas. Prav tako smo izdelali plakate in oblikovali misli, ki smo jih uporabili pri zbiranju sredstev na nedeljskih svetih mašah.

V nedeljo smo naše skupno druženje zaključili. Razdelili smo se v dve skupini, vsaka je odšla na svojo župnijo predstaviti našo odpravo in zbirati sredstva. Tako smo se že na vse zgodaj zjutraj še rahlo zaspani odpravili v Mirno Peč in Novo mesto.

Tako je minil naš prvi samostojen skupni vikend – ob vsem pestrem dogajanju in spoznavanju drug drugega, sem popolnoma izgubila občutek za čas in tako je vikend minil prehitro. Pričakovanja smo izpolnili, naredili ogromno stvari in se seveda bolje spoznali in zabavali.

P.s. Ves april na spletni strani objem topline (povezava: http://objemtopline.dormeo.net/) zbiramo objeme, ki nam jih podariš lahko vsak dan 😊 Veseli bomo prav vsakega objema 😊